Miksi Clavis?

Soiva talo rauhallisella alueella

Clavis on Sibelius-Akatemian opiskelijoille tarkoitettu asuntola Helsingin Etelä-Haagassa. Talo rakennettiin 1960-luvun lopulla kansalaiskeräyksen voimin ja avattiin ensimmäisille asukkaille 1.1.1970.

Clavis on vahvasti kansainvälinen talo. Tarjoamme asumista kaikille Sibelius-Akatemian opiskelijoille osastosta ja kansalaisuudesta riippumatta. Talossa saa soittaa ja laulaa aamusta iltaan klo 9–22 (viikonloppuisin klo 10–22).

Talo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella 20 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Clavikseen pääsee helposti bussilla, pyörällä, raitiovaunulla tai junalla.

Asuntoja on kaikkiaan 105 kpl, joista muutama vapautuu vuosittain. Asunnot ovat 18 ja 23 m2:n kokoisia yksiöitä. Kaikissa huoneissa on suihku, WC, minikeittiö ja internetyhteys. Talossa on sauna, pesutupa, harjoitteluhuoneita, seurustelutilat ja juhlasali. Kesäisin vuokraamme osan asunnoista kesäasukkaille.

Claviksella päätät itse, kuinka sosiaalista elämää haluat elää. Oma huone tarjoaa omaa rauhaa. Toisaalta on useimmiten mahdollisuus seurustella ja ystävystyä naapureiden kanssa; yhteisessä keittiössä ja olohuoneessa on melkein aina joku, jonka kanssa voit vaihtaa kuulumiset.

Asukkaalla on oikeus asua Claviksessa lähtökohtaisesti koko opiskeluajan, kuitenkin enintään seitsemän vuotta. Asunnot pyritään jakamaan tasapuolisesti eri osastojen opiskelijoiden välillä. Kesän hakukierroksella vapaana olevat asunnot on varattu ensisijaisesti uusille opiskelijoille – aina kannattaa kuitenkin hakea.

Tervetuloa taloomme!